Politika

Konkurs za subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske raspisalo je konkurs za subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove, koji će biti otvoren 30 dana.

Ministarstvo će subvencionisati jedan procenat kamatne stope na stambene kredite koje plasiraju komercijalne banke u Republici Srpskoj, a po kreditnim linijama Investiciono – razvojne banke Srpske.

Loading...

Na konferenciji za novinare u Banjaluci, Sonja Davidović, resorna ministarka, rekla da je za ove namjene u toku godine planirano izdvajanje od 1,7 miliona KM iz budžeta Srpske, te da će Ministarstvo pokušati da raspiše još jedan ovakav konkurs u drugoj polovini godine.

– Potrudićemo se da to uradimo kako bismo svim mladima koji obezbjeđuju prvu stambenu jedinicu omogućili da konkurišu za subvencije – poručila je Davidovićeva.

Davidovićeva je podsjetila da su porodice sa djecom uvrštene u beneficirane grupe kod dobijanja stambenih kredita, dodajući da je IRB lani smanjila kamatne stope svim korisnicima i vratila kreditnu liniju za samce.

– Takođe, maksimalni iznos kredita je povećan, pa je moguće podići do 150.000 KM na period otplate od 25 godina – dodla je ministarka.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!