Društvo

Intezivirati saradnju Srpske i Rumunije

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Banjaluci sa ambasadorkom Rumunije u BiH Danom Konstantineskom.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o različitim iskustvima i izazovima sa kojima se zemlje suočavaju u procesu evrointegracija.

Predsjednica Cvijanović i ambasadorka Konstantineska izrazile su opredjeljenost da saradnja između Republike Srpske i Rumunije u narednom periodu bude dodatno intenzivirana.

Predsjednica Republike upoznala je ambasadorku Rumunije o političkim prilikama u Srpskoj i BiH, te istakla da je Republika Srpska formiranjem vlasti i usvajanjem strateških dokumenata, odmah nakon izbora, manifestovala političku stabilnost i potvrdila puni demokratski kapacitet.

Predsjednica Cvijanović je ovom prilikom ponovila da proces pridruživanja Evropskoj uniji zahtijeva posvećenost i poštovanje mehanizma koordinacije, kao i ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!