Magazin

Gordana Šaulić mora vratiti 235.000 eura, uzela unaprijed pare za Šabanove tezge

Uzimala je cijeli iznos ako bi nastup bio blizu, a, ako je daleko, onda pola honorara, kazao je dobro obaviješteni izvor

Goca Šaulić s djecom Mihajlom, Sanelom i Ildom preživljava dramu usljed tragične smrti Šabana Šaulića, a nakon što prođe sahrana, za Gordanu se obaveze vezane za njenog supruga ne završavaju.

– Posljednjih godina on je rjeđe ugovarao tezge i fiksirao cijenu, a novac je ugovarala i uzimala Goca – kazao je izvor.

Loading...

Naime, Goca će morati vratiti oko 235.000 eura koje je dobila na ime unaprijed ugovorenih tezgi, zakazanih do kraja 2019. godine.

Poznato je da je Gordana bila Šabanov menadžer te da je barem 50 posto dogovorene cifre od svakog nastupa uzimala unaprijed.

– Goca se pitala za sve kada je Šabanova karijera u pitanju. Ona je vodila računa o finansijama i koliko novca se uzima za koji nastup. Naravno da se cijena razlikovala kada Šaban treba pjevati u nekom klubu, diskoteci ili na privatnom veselju. On je bio jedan od najtraženijih pjevača i njegova cijena je išla od 10.000 do čak 30.000 eura po nastupu. Nekada je radio za garantirani bakšiš, tako da su cijene mogle dostići i do 50.000 eura po nastupu, u zavisnosti od mjesta i vrste proslave. Međutim, posljednjih godina on je rjeđe ugovarao tezge i fiksirao cijenu, a novac je ugovarala i uzimala Goca, jer je to bila Šabanova želja. Uzimala je cijeli iznos ako bi nastup bio blizu, a, ako je daleko, onda pola honorara – kazao je dobro obaviješteni izvor Kurira.

Navodno, riječ je o cifri od oko 235.000 eura.

Šaban Šaulić bit će ukopan u petak, 22. februara, u Beogradu.

Komemoracija velikanu narodne muzike bit će održana u 11 sati u Skupštini grada Beograda, u velikoj sali.

Izvor
Avaz
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!