Magazin

Lagerfeldovo nasljedstvo „teško“ 200 miliona dolara: MAČKA ČUPET NASLJEDNICA!

Mačka Čupet čak ima i svoj profil na Instagramu, na kome je prati više od 180.000 ljudi.Nema djece, a za braću i sestre joj se ništa ne zna.

Njemački kreator i kreativni direktor modne kuće Šanel (Chanel) Karl Lagerfeld, koji je preminuo juče u 86. godini života, ostavio je iza sebe bogatstvo vrijedno 200 miliona dolara. Kako nije imao porodicu ni bliske rođake kojima bi ostavio svoje nasljedstvo, mediji spekulišu da će slavnog dizajnera najvjerovatnije naslijediti njegova mačka.

Sam Lagerfeld u svojim izjavama tokom proteklih par godina pominjao je da najviše na svijetu voli mačku Čupet. Dizajner je jednom prilikom izjavio da bi čak oženio svoju ljubimicu ukoliko bi to bilo moguće.

“Još nije moguć brak između životinja i ljudi. Nisam vjerovao da ću se ovoliko zaljubiti u svoju mačku”, izjavio je Lagerfeld 2013. godine za CNN.

Ipak, kada su ga iz magazina Numero prošle godine upitali da li će svojoj mački ostaviti bogatstvo, on je rekao:

“Između ostalog, da. Ne brinite, ima dovoljno za sve.”

Naravno, postavlja se pitanje da li je tako nešto uopšte moguće. Prema francuskom listu “Figaro” u njemačkom zakonodavstvu to bi bilo izvodljivo preko različitih udruženja i fondacija.

Drugo, mnogi se pitaju ko će naslijediti samu mačku. Mada, to i nije toliki problem, jer ona ima svog tjelohranitelja, ličnog čuvara i dvije služavke.

“Nikad nije sama kad me nema. Čak i kad spava, neko je uvijek u blizini. Ona je kao šik dama sa ličnom sluškinjom – govorio je Lagerfeld o svojoj mjezimici. Mačka Čupet čak ima i svoj profil na Instagramu, na kome je prati više od 180.000 ljudi.Nema djece, a za braću i sestre joj se ništa ne zna.

Izvor
Aura
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!