Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Oduzeta roba vrijedna 54 hiljade KM (FOTO)

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u nekoliko odovojenih akcija i u saradnji sa službenicima Granične policije oduzeli su duvan, cigarete i konditorske proizvode u vrijednosti 54.000 KM.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Odsjek za provođenje propisa, RC Tuzla, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, na osnovu višemjesečnog operativnog rada pronašli su u putničkom motornom vozilu sitno rezani duvan vlasništvo M.V., a postupajući u skladu sa instrukcijama Tužilaštva BiH, navodi se u saopštenju UIO BiH.

Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 200 kg sitno rezanog duvana bez akciznih markica. Protiv počinioca biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

“Na osnovu operativnih saznanja na području opštine Lukavac kod dva fizička lica pronađeno 55kg duvana i 1180 paklica cigareta koje nisu na propisan način obilježene akciznim markicama”, stoji u saopštenju.

Carinici su privremeno oduzeli raznu robu, preciznije 4998 komada konditorskih proizvoda od fizičkog lica koje nije posjedovalo propisanu dokumentaciju.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Izvor
ATV
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button