Hronika

Suđenje specijalcima MUP-a RS: “Audi” korišćen u pljački prodat za 2.400 KM

Za samo 2.400 KM Nataša Mijatović putem oglasa je prodala nepoznatom kupcu “audi A6” za koji postoji sumnja da je korišćen u pljački 617.000 KM na autoputu Banjaluka – Gradiška.

Mijatovićeva, iz Piskavice kod Banjaluke gdje je i prodat automobil, bila je juče svjedok republičkog tužilaštva na nastavku ponovljenog suđenja bivšim specijalcima Vladanu Maliću (37), Goranu Parašu (32) i Aleksandru Popoviću (34) te njihovom pomagaču Olegu Bandi (35). Njima sude za oružanu pljačku 617.000 KM novca Unikredit banke iz vozila “Sektor sekjuritija” na autoputu koja se desila 22. septembra 2015. godine.

Loading...

Mijatovićeva je rekla da je putem PIK oglasa prodala vozilo nepoznatom kupcu bez bilo kakve dokumentacije jer mu, kako je ispričala u sudu, “nisu trebali papiri već samo tablice”.

– Na oglas mi se javio kupac i došao u Piskavicu da vidi vozilo. Auto tada nije htio da upali. Nisam znala ime kupca, koji je imao oko 40 godina. Dao mi je novac, a ja njemu ključ i tablice. Nisam znala kome i gdje je otišao auto, sve dok me poslije nije pozvala policija – rekla je Mijatovićeva.

Tadašnja trezorska službenica u Unikredit banci Gospa Tešić-Todorović ispričala je da je kobnog dana radnicima “Sektor sekjuritija” predala novac iz trezora koji je bio spakovan u osam kesa, i da jedna vreća sa novcem nije bila puna pa su je stavili u kofer sa punom vrećom. Tako je jedan od osam kofera ostao prazan, ali to nije prijavila.

– Policija nas je poslije pljačke pozvala na brojanje novca koji razbojnici nisu ukrali. Taj novac je “Sektor” uz policijsku pratnju vratio banci – kazala je Tešić-Todorović.

Advokat optuženih Jasminka Jovišević rekla je nakon ročišta da nije zakonito da se dokumentacija, koja je išla uz novac, vrati radniku banke koji je nju navodno negdje ostavio u banci.

– Niti znamo koja je to dokumentacija, šta je to vraćeno, niti šta je taj dan išlo. Napadači nisu ušli u trezor blinde, a kako da vjerujemo da je novac uopšte bio u koferima – rekla je Joviševićeva.

Izvor
glassrpske
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!