Sport

Pripreme za Svjetsko prvenstvo za kajakaše

Banja Luka ima odlične uslove za organizaciju Svjetskog prvenstva u kajaku za juniore i seniore do 23 godine, koje bi trebalo da bude održano od 24. do 28. jula na Vrbasu.

Ovo je zaključeno poslije današnjeg sastanka gradonačelnika Igora Radojičića i predsjednika Kajak kanu kluba „Vrbas“ Nikole Stankovića sa delegacijom Odbora za divlje vode Svjetske kajakaške federacije, koja već nekoliko dana boravi u Banjoj Luci.

– Veoma smo zadovoljni što ćemo biti domaćini ovog prvenstva, jednog od najvećih i najznačajnijih sportskih događaja u 2019. godini. Grad Banja Luka je u potpunosti stao iza organizacije ove manifestacije – istakao je gradonačelnik Igor Radojičićm koji je ujedno i predsjednik organizacionog odbora prvenstva.

On ističe da će i ovo takmičenje doprinijeti daljoj popularizaciji sportova na vodi, koji su zajedno sa rijekom Vrbas prepoznati kao jedan od najznačajnijih turističkih potencijala Banje Luke.

– Naš grad ima rezultate i tradiciju u ovom sportu. Najbolji sportista grada za prošlu godinu je upravo kajakaš Darko Savić – podsjetio je gradonačelnik Radojičić.

Predsjednik Kajak kanu klub „Vrbas“ Nikola Stanković je rekao kako na ovom prvenstvu neće moći učestvovati naš najbolji kajakaš ali da očekuje dobar nastup od mladih takmičara.

– S obizirom na to da je prvenstvo za juniore i mlađe seniore, naš najpoznatiji i najbolji kajakaš Darko Savić neće učestvovati ali tu su mlade snage koje predvodi Dušan Mačkić i od njih očekujemo dobar nastup – istakao je Stanković.

Predsjednik Odbora za spust na divljim vodama Svjetske kajakaške federacije Tomislav Crnković istakao je kako je veoma zadovoljan saradnjom sa Kajakaškim klubom „Vrbas“, kao i sa uslovima za organizaciju takmičenja.

– Imate odlične uslove za ovaj sport, jer ne samo da je Banja Luka kao grad odlična, nego imate i jedinstveni kanjon u svijetu – naglasio je Crnković.

On je podsjetio da je na Vrbasu organizovano više međunarodnih takmičenja. a da je kruna svega bila organizacije Svjetskog prvenstvo za seniore 2016. godine.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!