Kultura

“Prodigy znao da ima ljude za koje stvara muziku”

​Frontmen kultnog elektro benda “The Prodigy” Kit Flint, koji je u ponedjeljak pronađen mrtav u svom stanu u Eseksu, pred sada već legendarni koncert u Beogradu održan 8. decembra 1995. godine, dao je intervju britanskom novinaru, za program ili emisiju Rave-o-lution.

Razgovor, snimljen poslije konferencije za novinare u beogradskom hotelu Hajat, emitovao je tadašnji kanal NS Plus.

Na pitanje novinara koja je njegova defincija andergraunda, Flint je odgovorio da Hajat definitvno nije mjesto za ljude koji sebe smatraju andergraundom, ali da je to bilo “jedno mjesto gdje su mogli da odsjednu”.

“Nema govora o tome da su Prodidži super zvijezde! Mi dolazimo sa dens scene, a to nije mjesto za pop zvijezde. Naša muzika nije ona koje juri mjesto na mjesečnim top listama.”

Kit je tada rekao i da članovi njegovog benda sve rade sami i da nemaju menadžment, izdavače i agente koji ih guraju u određenom pravcu.

“Mi sami donosmo odluke!”, istako je on.

Prvi albim Prodidžija (“Experience” iz 1992.) nosio je zvuk rejv himni, rekao je Flint govoreći o prva dva albuma benda.

Pošto je (u tom trenutku) rejv scena u Engleskoj počela da izumire, a Prodidži ima vjernu grupu ljudi koja odlazi da uživa u njihvom nastupima, drugi album (“Music for the Jilted Generation” iz 1994.) je bio više eksperimentalan, jer je bend znao da ima ljude za koje stvara muziku i da će, sve ono što njegovi članovi iskombinuju, imati i željeti ko da čuje.

Šta je Kit Flint rekao o izumiranju rejva i “generaciji napuštenih” pogledajte u snimku razgovora.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!