Hronika

Nakon potjere Trebinjci uhapšeni zbog krijumčarenja migranata

MOSTARU – Policajci Policijske stanice Mostar Jug uhapsili su u ponedjeljak naveče M. I. (34) i R. R. (26) iz Trebinja zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo trgovina ljudima, saznaje se u MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Loading...

Obavljajući redovne zadatke kontrole i prevencije na regionalnom putu u mjestu Kvanj, policijski službenici PS Mostar Jug pokušali su da zastave putničko vozilo kombi iveco.

Međutim, vozač je vozilo okrenuo polukružno na putu te nastavio da se kreće u smjeru Stoca, a nakon policijske potjere patrola je sustigla vozilo u mjestu Rotimlja.

Operativnim radnjama i pretresom vozila pronađeni su ostaci prehrambenih artikala te plastične boce i drugi predmeti. Obilaskom terena u blizini mjesta zaustavljanja vozila, policajci su pronašli grupu migranata, odnosno 11 državljana Sirije i dva državljana Palestine, navodi se u policijskom izvještaju.

Osumnjičeni su privedeni na daljnju kriminalističku obradu u PS Mostar Jug, a migrantima je utvrđen identitet.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!