Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Ništa od smjene, većina poslanika podržava Lukača

Većina poslanika u Narodnoj skupštini RS neće podržati inicijativu narodnog poslanika SDS u NS RS Nebojše Vukanovića o smjeni ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača.

Smatra ovo šef Kluba poslanika SNSD u NS RS Igor Žunić, komentarišući Vukanovićevu najavu da će na prvoj narednoj sjednici Parlamenta Srpske predložiti da se raspravlja o odgovornosti i smjeni ministra Lukača.

– To je standardna populistička priča gospodina Vukanovića i nešto što on izvodi već godinama. Poslanici su nedavno glasali za podršku novoj Vladi RS, tako da je s tim sve rečeno – kaže Žunić.

Dodaje da Klub poslanika SNSD, kao najveće stranke u NS RS, neće prihvatiti Vukanovićevu inicijativu. On vjeruje da Vukanović neće imati podršku ni ostalih poslanika iz vladajuće koalicije s obzirom na to da su svi ministri nedavno dobili podršku u NS RS, pa samim tim i Lukač.

Stav

U PDP juče nisu mogli kazati da li će oni podržati Vukanovićevu inicijativu. Šef Kluba poslanika PDP u NS RS Perica Bundalo kazao je da će ova stranka zauzeti stav po ovom pitanju tek nakon sjednice Predsjedništva PDP.

– Poštujem inicijativu poslanika Vukanovića. Međutim, na organima stranke nismo još o tome razgovarali, pa ne mogu reći da li će ta inicijativa biti podržana ili ne. Na sjednici predsjedništva ćemo zauzeti stav da li ćemo inicijativu zvanično podržati ili ne – naveo je Bundalo.

On je podsjetio da su poslanici PDP više puta do sada u skupštinskom radu insistirali na odgovornosti čelnika MUP za sve što se događalo u posljednih godinu dana u Banjaluci i Srpskoj.

Blog

Vukanović je u subotu na svom blogu pokrenuo i elektronsku peticiju za smjenu ministra Lukača, navodeći da je to dio demokratske i nenasilne borbe protiv kriminala i korupcije državnih službenika. On je pozvao građane da svojim potpisom zatraže smjenu ministra Lukača i podrže ovu inicijativu, te da svoju peticiju pošalju elektronskim putem na mejl adrese Vlade RS, Narodne skupštine RS i Odbora za predstavke, prijedloge i društveni nadzor NS RS.
Obrazlažući svoj zahtjev za smjenu ministra Lukača, Vukanović je kazao da MUP RS ne funkcioniše dobro i da ima “poražavajuće rezultate”.

– Ministar je trebao smijeniti sve one koji su bili umiješani u sramnu konferenciju za novinare na kojoj je rečeno da je David Dragičević narkoman, te da je opljačkao kuću i sam upao u rijeku i tako se utopio, što se kasnije ispostavilo netačnim. Da je Lukač tada smijenio odgovorne osobe koje su bile na toj konferenciji i sramno obmanule javnost, povratio bi povjerenje građana. Međutim, pošto nikoga nije kaznio pokazao je da je loš ministar – tvrdi Vukanović.

Dodaje da MUP RS gubi povjerenje građana otkako je Lukač došao na čelo te institucije.

– Pokrenuću pitanje smjene Lučaka na narednoj sjednici NS RS jer smatram da nije dostojan svoje funkcije i da vrlo loše obavlja svoj posao, prije svega zbog neriješenih brojnih ubistava u RS. Niko nije odgovarao ni zbog propasti Bobar banke i Banke Srpske, Farmlanda, Birča i ostalih velikih organizovanih pljački – navodi Vukanović u svom obrazloženju za smjenu ministra Lukača.

Potpisi nekoliko stotina građana

Vukanović je kazao da je njegovu elektronsku peticiju do sada potpisalo više stotina građana iz svih dijelova RS.

– Peticiju sam pokrenuo kako bih vidio koliko građana dijeli moje mišljenje, ali se plašim da će vladajuća koalicija izignorisati peticiju, kao i mnoge druge stvari do sada – tvrdi Vukanović.

Izvor
srpskainfo / Snježana Karić
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Petar
Petar
5 godina prije

Peticija za smenu časnog ministra Lukača,može biti potpisana samo od retardirani osoba. Upravo onakvi kakav je i podnosilac. Pozdrav za časnog ministra Lukača, i ostale časne ministre!!

Back to top button