Banjaluka

Novi prostor za igru mališana u Novoj varoši

Banjalučki mališani su danas dobili novi prostor za igru. Naime, u naselju Nova varoš, a u okviru velike akcije Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija, izgrađeno je novo dječije igralište. Donator sredstava za izgradnju igralištga, koje se nalazi u stambenom bloku između ulica Dragiše Vasića, Masarikove i Stevana Mokranjca, bila je kompanija „Tropik“.

Današnjem otvaranju igrališta prisustvovao je i gradonačelnik Igor Radojičić, koji je rekao da je na mjestu dotrajalog igrališta sagrađen potpuno novi prostor za igru, sa izborom igračaka za uzrast od tri do 12 godina, osim najveće igračke, koja je namijenjena za djecu nešto starijeg uzrasta.

Procijenjena vrijednost igrališta je oko 66.000 KM, a od sadržaja za djecu, predviđene su igračke: ljuljaška zmija, drvena kula bejbi, vratilo, ljuljaška bejbi. Za podlogu na dječijem igralištu, donator je odabrao prirodni materijal – malč. Prema projektu, dominantna je  kombinovana igračka, namijenjena djeci uzrasta od pet do 12 godina, sprava koja podstiče razvijanje balansa kod djece, te utiče na razvoj snage i motorike.

Podsjetimo, u akciji Grada Banje Luke i društveno odgovornih kompanija, ovo je dvadeseto igralište koje je sagrađeno od početka akcije prije dvije godine, a ukupan iznos donirtaih sredstava za igrališta je oko 900.000 KM.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!