Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Četiri nove staze za turiste i avanturiste u Banjaluci

BANJALUKA – Nove brdske biciklističke i pješačke staze u toku ove godine trebalo bi da zažive na četiri lokacije, stoji u Programu rada Turističke organizacije grada (TOBL) za ovu godinu, koji će se u srijedu naći pred odbornicima na sjednici Skupštine grada.

“Potrebu da se izgrade i označe ovakve staze su uočili i mnogobrojni turisti koji su posjetili naš grad i izrazili želju za obilazak okoline upravo na ovakav način”, navodi se u programu u TOBL.

Po projektu pod nazivom “Banjaluka voli Hike Bike”, nove staze biće na području brda Starčevica, u naselju Srpske toplice, na rijeci Suturlija i brdu Šibovi (Banjalučka transferzala). Staza će prolaziti pored prirodnih i kulturnih znamenitosti te ugostiteljskih objekata i turističkih atrakcija.

Prema programu rada Turističke organizacije grada, za ovu godinu operativni plan aktivnosti na ovom projektu obuhvataće uređenje i označavanje staza, izgradnju pješačkog mosta preko Suturlije, mapiranje, štampanje i distribuciju promotivnog materijala i promociju. Brojne aktivnosti će biti realizovane u saradnji s gradom te banjalučkim planinarskim i biciklističkim društvima.

Nikola Soković, predsjednik Biciklističkog kluba “Summit”, kazao je da sve više ljudi koristi ovakav vid rekracije na stazama dostupnim na Banj brdu i Poniru.

“Dobijanjem dodatnih staza na brdu Starčevica, u naselju Srpske toplice, na rijeci Suturlija i brdu Šibovi svakako je pozitivna priča, koja će omasoviti brdski biciklizam, ali i povećati broj rekretivaca na brdskim pješačkim stazama”, dodao je on.

Inače, Banjalučka transferzala je jedna od najatraktivnijih pješačkih staza, lako dostupna za sve korisnike (bez korištenja transfera), a posebno za turiste koji nemaju sopstveni prevoz.

“Na teritoriji grada i širem okruženju nema dovoljno uređenih brdskih biciklističkih i pješačkih staza, iako na samo nekoliko kilometara od centra grada ima adekvatnih terena za brdski i rekreativni biciklizam i pješačenje”, kazao je Banjalučanin Milan S.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button