Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Infosrpska: Gaf američkog ambasadora Nelsona

Novi američki ambasador u BiH Erik Nelson osudio je to što su pripadnici Ravnogorskog pokreta u Višegradu, polaganjem vijenaca, mirno i dostojanstveno obilježili godišnjicu hapšenja đenerala Draže Mihailovića.

– Tako je ambasador Nelson, tek što je stupio na novu dužnost, napravio gaf nedostojan diolomate tako velike i moćne države, čiji je predsjednik /Hari/ Truman svojevremeno odlikovao generala Dražu Mihailovića najvećim ordenom te zemlje. Kao i proteklih godina, tako su se i juče pripadnici Ravnogorskog pokreta okupili mirno u Višegradu i odali počast komandantu Јugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljubu Mihailoviću – navodi se u tekstu koji je objavio portal Infosrpska.

Za razliku od Nelsona, dodaje se u tekstu, američki ambasador u Srbiji Kajl Skat redovno, svake godine od kako je ambasador u Beogradu, prisustvuje obeležavanju godišnjice operacije “Halijard” u Pranjanima kod Gornjeg Milanovca, gdje su za vrijeme Drugog svjetskog rata četnici sa mještanima spasili 500 američkih vazduhoplovaca.

– Uvijek bi na tom mjestu rekao da je važan događaj koji govori o junaštvu Srba – četnika koji su spasili američke vojnike, čuvali ih, hranili dok nisu evakuisani nazad u Ameriku. Skat je davno rekao da se u američkoj javnosti ne zna mnogo o operaciji “Halijard” i da bi trebalo više govoriti o tome – podsjeća se u tekstu.

Predsjednik SAD Hari Truman odlikovao je generala Dražu Mihailovića, ali to, dodaje se u tekstu, očigledno novi američki ambasador ne zna, jer onda ne bi rekao ništa protiv polaganja vijenaca u čast Draže Mahailovića u Višegradu, već bi i sam prisustvovao.

– Ovako se stavio na stranu potomaka fašističkih sluga i “Handžar divizije” iz Sarajeva. A tek je počeo svoj ambasadorski mandat. Kakav gaf?! – zaključuje se u tekstu koji je objavio portal Infosrpska.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button