Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Izmjenjena optužnica: Bivši inspektori formirali zločinačko udruženje

Republičko javno tužilaštvo izmijenilo je optužnicu protiv bivših banjalučkih inspektora. I dalje im se stavlja na teret da je riječ o organizovanom kriminalu, što je odbrani posebno zasmetalo. Po optužnici, Ognjen Stijak i Srđan Radulović su, sa još nekoliko osoba,  formirali zločinačko udruženje radi sticanja materijalne koristi i to uz korisćenje resursa MUP-a Republike Srpske u kome su u to vrijeme bili zaposleni.

Prema optužnici, određena lica su prinuđivali da za njih prodaju drogu i sve to uz prijetnje i primjenu sile. Odbrana se o optužnici nije izjašnjavala. O tome će tek na narednom ročištu. Zato jesu o već prikazanim dokazima na koje su imali prigovore.

Najviše je prigovarao prvooptuženi Srđan Radulović, zato ga je predsjednik Sudskog vijeća iz sudnice i udaljila. Pet minuta u hodniku Radulovića nisu smirili pa je prepucavanja i opomena bilo i kada je vraćen u sudnicu i to jer je imao šta da kaže i kada mu sudija nije dao riječ.

Optuženima je najviše zasmetalo to što se kroz dokaze ponovo pominje iskaz svjedoka Gorana Bošnjaka koji je Ustavni sud BiH osporio pa zbog toga je postupak i vraćen na početak. Na pomen dokaza koje je osporio Ustavni sud BiH burno je reagovao i drugooptuženi Ognjen Stijak. Rekao je da će podnijeti i krivične prijave ukoliko dokazi budu korišteni.

Na pomen krivičnih prijava reagovalo je i sudsko vijeće, kako su rekli, to je pritisak na sud i prijetnja, pa su savjetovali Stijaka da to u sudnici više ne pominje. Osim o dokazima, u sudnici se polemisalo i o nastavku glavnog pretresa.

Već je postala praksa da se naredni termin jedva odredi i to jer sudsko vijeće pokušava da izađe u susret optuženom Stijaku koji boravi van BiH. Ovaj put nije u potpunosti ispunjena Stijakova želja, jer kako kažu u Sudskom vijeću nemaju čime da pravdaju trajanje postupka, a Stijakovom branjeniku je predloženo da za svog klijenta zatraži suđene u odsustvu da bi se izbjeglo razvlačenje postupka.

Iako je riječ o ponovljenom suđenju kraj se još uvijek ne nazire. Naredno ročište iz nekoliko pokušaja zakazano je tek za kraj aprila.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button