Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Počela sanacija osnovne škole u Maslovarama

KOTOR VAROŠ – Zamjenom vanjske stolarije počela je sanacija zgrade Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” u Maslovarama, u opštini Kotor Varoš.

Riječ je o projektu vrijednom 200.000 KM, a sredstva je obezbijedila Vlada Republike Srpske.

Dragana Đukić, direktor Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”, istakla je da je zamjena stolarije i krova bila neophodna radi uštede u troškovima grijanja.

“Osim nastavnog procesa, morali smo voditi brigu i o zdravlju učenika, a dotrajala stolarija i oštećeni prozori nisu mogli zadržati toplotu u zimskim mjesecima. Nakon završetka radova, znatno ćemo smanjiti utrošak energije i stvoriti normalne uslove za rad”, rekla je Đukićeva.

Ona je zahvalila Vladi Republike Srpske jer je prepoznala značaj ove ustanove, koja je sagrađena početkom osamdesetih godina prošlog vijeka i neophodna joj je temeljna rekonstrukcija za normalno održavanje nastave.

“Zamjena krova i spoljašnje stolarije neće uticati na održavanje nastavnog procesa za 261 učenika i njihove nastavnike”, dodala je Đukićeva.

Izvođač radova je preduzeće “Džena” iz Gradačca, a ukoliko vremenske prilike dozvole planirano je da radovi budu završeni krajem maja.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button