Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

Prve drvene kuće sa Sokoca otpremljene na tržište Turske

Iz drvoprerađivačkog kruga firme “Hamdo grup” sa Sokoca otpremljene su dvije, od planiranih 36, potpuno opremljene drvene kuće za tržište Turske, rekao je Srni izvršni direktor za proizvodnju u ovom preduzeću Petko Vukojičić.

Vukojičić je istakao da je isporuka počela juče i da je iz ove firme sa Sokoca otišlo i desetak majstora koji će montirati te objekte u turskom termalnom odmaralištu Hatuša Kazdaglari.

– Do kraja ove godine sa Sokoca će biti otpremljeno 36 dvospratnih drvenih kuća ukupne površine 260 metara kvadratnih, u koje je ugrađena stolarija, podovi i namještaj od drveta – naveo je Vukojičić.

On je naglasio da je stabilizovana doprema oblovine za potrebe firme “Hamdo grup”, što je osnov za dobro funkcionisanje proizvodnje u ovom preduzeću i izrazio nadu da će to pitanje biti još bolje riješeno u narednim mjesecima.

Prema njegovim riječima, u pogonima ove firme već dvije sedmice radi se u dvije smjene.

Vukojičić je naveo da je primljeno 25 novih radnika i da sada u “Hamdo grup” radi 100 radnika, kako je i predviđeno Ugovorom o zakupu dijela drvoprerađivačkog kruga i proizvodnih pogona u krugu “Nove Romanije” na Sokocu.

Preduzeće drvoprerade “Nova Romanija” sklopilo je ugovor sa katarskim investitorom, vlasnikom firme “Hamdo grup” sredinom 2017. godine o zakupu dijela proizvodnih pogona na Sokocu na rok od 10 godina.

Početkom prošle godine u zakupljenom krugu “Nove Romanije” počela je da radi primarna prerada, a nekoliko mjeseci potom i finalna prerada drveta.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button