Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

U stanu prepunom smeća pronađena potpuno divlja djevojčica, majka uhapšena

MOSKVA – Policija je u specijalnim zaštitnim odijelima spasla polugolu petogodišnju djevojčicu koja je živjela u jednom stanu punom đubreta u prestonici Rusije.

Devojčica čije je ime Ljubov (Ljubav) bila je bolesna i dehidrirana, nije umjela da govori i bukvalno je bila do guše u đubretu.

Izgladnjela djevojčica je pronađena nekoliko dana nakon nestanka majke Irine Garaščenko (47). Portal Life.ru prenosi da su policajci morali da obuku specijalna zaštitna odjela jer je stan bukvalno bio pretrpan đubretom i bubašvabama. Ogrlica koju je djevojčica nosila gotovo je srasla s njenim vratom koliko joj se urezala.

Majka dejvojčice Irina Garaščenko (47) pojavila se u stanu nekoliko dana nakon što je policija odvela djevojčicu i smjestila je na lečenje. Komšije su pozvale policiju, koja je uhapsila majku.

Vjeruje se da malena, otkad se rodila, nije izašla iz stana i nije imala nikakav kontakt s drugim ljudima osim s majkom. Protiv nje je podignuta optužnica za zanemarivanje deteta i pokušaj ubistva.

“Ona ne zna da govori, samo ispušta neke neartikulisane zvuke. Ponudili smo joj da pije vode i popila je dvije litre odjednom”, naveli su istražitelji.

Ruski mediji su djevojčicu prozvali Mogli, po ugledu na dječaka koji je odrastao sa zvjerima, junaka “Knjige o džungli”. Međutim, njoj društvo nisu pravili ni psi ni mačke.

“Đubre koje se raspada smrdjelo je nesnosno. Umalo se nismo onesvijestili od prizora koji smo zatekli u stanu. Djevojčica je sjedila pored prozora u kuhinji. Bila je skoro gola, na sebi je imala samo kapu i nekakvu iscjepanu majicu. Plakala je. Hrane nije bilo i svuda su bile bubašvabe”, rekao je jedan od komšija koji je prvi ušao u stan prije nego što je pozvao policiju.

Komšije navode da je majka Irina Garaščenko (47) prije pet godina došla s kćerkom i da je poslije rekla da je djevojčica otišla da živi kod babe. Otac djevojčice je deportovan u Ukrajinu. Susjedi navode i da je majka djevojčice izgledala normalno, uvijek je bila propisno obučena i tvrdila je da radi na održavanju čistoće u susjednom stambenom bloku.

(Kurir.rs)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button