Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Mazalica: Izmjene Zakona o porezu na dohodak donijeti u drugom kvartalu

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica predložio je donošenje izmjena i dopuna Zakona o porezu na dohodak u drugom kvartalu, umjesto u četvrtom, kako je predviđeno Prijedlogom programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za 2019. godinu.

Tokom skupštinske rasprave o ovom dokumentu, Mazalica je rekao da klub poslanika SNSD-a podržava donošenje zakona o alimentacionom fondu. 

Poslanik SNSD-a Dušica Šolaja navela je da je klub poslanika ove stranke predložio donošenje zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravosudnom ispitu, zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, zakona o suđenju u razumnom roku, zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službenicima i namještenicima u organima lokalne samouprave. 

Ona je rekla da je klub poslanika SNSD-a predložio i donošenje zakona o psihološkoj djelatnosti, izmjena i dopuna zakona o šumama, razmatranje izvještaja o radu Fiskalnog savjeta Republike Srpske za 2018. godinu, te izvještaj o sprovođenju Zakona o fiskalnoj odgovornosti u Republici Srpskoj za 2018. godinu.

Poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak zatražio je razmatranje informacije o događajima na Trgu Krajine 30. decembra prošle godine, informaciju o dosadašnjem toku istrage o tragičnom stradanju Davida Dragičevića, informaciju o sanaciji štete od poplava 2014. godine, izvještaj o radu Inspektorata Republike Srpske za period 2015-2019. godina. 

On je rekao da klub poslanika ove stranke zahtijeva razmatranje informacije o poslovanju “Elektroprivrede Republike Srpske” za 2018. godinu, informacije o malim hidroelektranama, te programa mjera za poboljšanje materijalnog položaja boraca odbrambeno-otadžbinskog rata. 

Poslanik SDS-a Ivanka Marković predložila je donošenje zakona o izmjeni i dopuni Zakona o polaganju pravosudnog ispita koji bi definisao da osobe sa invaliditetom treba osloboditi plaćanja polaganja pravosudnog ispita.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button