Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Magazin

Seks pozitivno utiče na ljepotu

Redovan seks ima brojne prednosti, a osim što na psihičko i fizičko zdravlje ljudi pozitivno utječe i na ljepotu. Seks će vašoj koži i kosi dati sjaj, a osim toga u vašem tijelu će osloboditi hormone koji pozitivno djeluju na zdravlje i raspoloženje što takođe utiče na ljepotu.

Ukoliko imate redovan i dobar seks vaša koža i kosa imaće blistav i zdrav sjaj. Seks poboljšava cirkulaciju koja koži donosi više kiseonika, a oksitocin koji se oslobađa prije orgazma obnavlja ćelije kože i održava njen sjaj. Osim toga, redovniji seks znači i veću proizvodnju kolagena koji kožu održava gipkom i čvrstom.

Redovan seks ključ je dugovječnosti i mladolikog izgleda. Seks terapeuti podsjećaju da su brojna istraživanja pokazala da redovan seks oslobađa endorfin zbog kojeg koža proizvodi više vitamina D koji utiče na mladolik izgled.

Zahvaljujući serotoninu koji reguliše raspoloženje i čini da se osjećate sretno i zadovoljno, seks djeluje i kao ultimativni antidepresiv. Osim toga, orgazam i redovna seksualna aktivnost oslobađaju feromone koji nas čine privlačnijim suprotnom spolu.

U trenutku orgazma u našem tijelu se oslobađa velika doza oksitocina koji snižava kortizol, hormon stresa. Osim toga, tokom seksa u ljudskom organizmu se oslobađaju svi hormoni koji pozitivno djeluju na zdravlje i raspoloženje. Dopamin nam daje snagu i povećava naše ambicije, oksitocin nas čini opuštenijim, ljubaznijim i strpljivim, a endorfin smanjuje stres i stvara osjećaj ushićenosti.

Seks je odlična metoda sagorijevanja kalorija. Jedno vođenje ljubavi može sagorjeti oko 150 kalorija, jer su nam sve vrijeme u pokretu mišići butina, nogu, ruku, ramena i donjeg abdomena što je jednako vježbanju.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button