Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

SIPA hapsila u Banjaluci zbog pronevjere 240.000 dolara

BANJALUKA – Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su juče u Banjaluci jednu osobu zbog pranja novca u iznosu od 240.000 američkih dolara.

“Na osnovu usmene naredbe Suda Bosne i Hercegovine pretreseni su osoba, stan, prostorije i pokretne stvari na području Gradiške. Prilikom pretresa otkrivena su i privremeno oduzeta 42  predmeta, i to poslovna dokumentacija, pečati i mobilni telefoni”, navedeno je u saopštenju SIPA.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, osoba lišena slobode će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Lišenju slobode osumnjičenog prethodila je višemjesečna istraga koju je provela SIPA zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo pranje novca u iznosu od 240.000 američkih dolara, a koji potiču iz krivičnog djela počinjenog u inostranstvu.

SIPA je u okviru ovog predmeta izdala nalog za privremenu obustavu transakcije u iznosu od 407.918,88 KM na računu jedne pravne osobe.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button