Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Šolaja: Potrebni različite kriterijumi o broju zaposlenih

Poslanik SNSD-a Dušica Šolaja smatra da bi trebalo utvrditi različite kriterijume o broju zaposlenih u gradovima i u opštinama Republike Srpske.

Tokom skupštinske rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, Šolaja je rekla da se ne mogu gradovi Banjaluka i Trebinje porediti u pogledu broja zaposlenih radnika sa nekim drugim lokalnim zajednicama. 

Šef poslaničkog kluba SDS-a Miladin Stanić predložio je da bude uveden veto na zapošljavanje u lokalnim zajednicama, te da se u njima prirodnim putem smanji broj zaposlenih. 

Stanić je rekao da u Republici Srpskoj trenutno ima 1.500 viška zaposlenih radnika u lokalnim zajednicama za čije plate se na godišnjem nivou izdvaja 27 miliona KM, a na četvorogodišnjem 100 miliona KM. 

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković rekao je da ne podržava da bude otpušten veliki broj ljudi zaposlenih u lokalnim zajednicama, ali da višak zaposlenih treba preraspodijeliti u zapošljavanje u realni sektor Republike Srpske. 

Replicirajući Stanivukoviću, poslanik SNSD-a Srđan Mazalica rekao je da grad Banjaluka ima poslovnu zonu sa 1.000 zaposlenih radnika i 14 poslovnih subjekata. 

“Banjaluka je najdinamičnija lokalna zajednica u Republici Srpskoj i BiH u kojoj se pokreću najveći infrastrukturni projekti”, istakao je Mazalica.
 

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button