Privreda

Turističke agencije mijenjanju poslovanja

LONDON – Turističke agencije i platforme za organizovanje putovanja počele su da reaguju na zabrinutost klijenata i prizemljenje “boinga 737 maks” izmjenom politike i uvođenjem novih opcija koje isključuju let na tim avionima.

Turistička i putna platforma “Kajak” podesila je filter pretrage kako bi omogućila klijentima da eliminišu određene tipove aviona iz svojih upita, rečeno je Rojtersu.

Izmjene su uslijedile nakon pada “boinga 737 maks” u Etiopiji, koji se srušio 10. marta, kada je poginulo svih 157 putnika i članova posade.

Dok raste broj zemalja koje uvode zabranu ili prizemljuju ovaj tip aviona, turisti i putnici različitih profila provjeravaju na društvenim mrežama i u putničkim agencijama da li su rezervisali let u ovom avionu.

CVT /CWT/, privatna kompanija koja se bavi poslovnim putovanjima, saopštila je da su neki klijenti zainteresovani za mogućnost privremene zabrane putovanja avionima “boing 737 maks”.

“To bi potencijalno moglo da znači da će putnici imati manje opcija leta na raspolaganju i vjerovatno po većim tarifama, u zavisnosti od rute”, rekao je portparol.

Norveška turistička agencija “Berg-Hansen” saopštila je da su klijenti prvenstveno zabrinuti da li zakazani letovi i dalje važe te da li kompanija koristi alternativne avio-prevoznike kao što su “SAS”, “Air France” i KLM.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!