Hronika

Uhapšena četiri pijana vozača

 U republičkoj akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju kod 45 vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi, a ukupno je testirano 309 vozača, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Četiri vozača su uhapšena i zadržana do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo više od 1,5 promila alkohola u krvi. 

Pet učesnika je sankcionisano zbog odbijanja da se izvrši testiranje na prisustvo opojnih sredstava.

U ovoj akciji kontrolisano je ukupno 413 učesnika u saobraćaju, od kojih je 116 sankcionisano. 

Republička akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sprovedena je od četvrtka do nedjelje, od 7. do 10. marta, sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i droge ili psihoaktivnih lijekova u organizmu. 

U protekla dva mjeseca, policijski službenici ove uprave su zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključili 159 vozača. 

Slične akcije biće sprovedene i u narednom periodu na području Policijske uprave Zvornik sa ciljem povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja. 

Policijska uprava apeluje da vozači poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima puta, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!