Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Magazin

Pigcasso – svinja umjetnik koja na slikama zarađuje hiljade dolara

Talentovana svinja, krmača Pigcasso, imala je sreće kada ju je 2016. godine u zadnji čas iz klaonice spasila aktivistkinja Džoan Lefson, osnivač “Farme utočišta” u Južnoafričkoj Republici.

U utočištu su joj dali ime Pigcasso jer je otkad je došla pokazivala jaku želju da drži kist u ustima, sve ostalo, loptice i ostale igračke, je brzo sažvakala, ali prema kistovima je bila pažljiva.

Aktivistkinja i njene kolege došli su na ideju da pred nju stave slikarsko platno i boje, čisto da vide šta će biti sljedeće. Iznenadili su se vidjevši da svinja zna šta se radi s kistovima – počela je da slika.

Vremenom se priča o njenom daru proširila i javili su se ljudi koji su željeli da imaju njene slike na zidu. Danas su toliko tražene da Pigcasso ima svoju galeriju, a umjetnička djela dostižu cijene od 4.000 dolara. Sva zarada namijenjena je zaštiti životinja.

Umjetnički znalci proučili su slike i tvrde da se radi o apstraktnom ekspresionizmu. Kažu da njen stil slikanja zavisi od raspoloženja ‘kao kod svakog pravog velikog umjetnika’.

I u Swatchu, velikom švajcarskom proizvođaču satova, primijetili su taj talenat pa su svinjici ponudili saradnju – njenu sliku koriste kao predlošku jednom od modela svojih satova, a nazvali su ga ‘Flying Pig by Ms. Pigcasso’.

Ms. Pigcasso ima i svoju internet stranicu na kojoj se mogu pogledati i kupiti njena umjetnička djela. Na prvoj stranici piše da je ona jedina svinja na svijetu koja slika.

“Od svinjskog kotleta do poznate zvijezde, Pigcasso ima misiju da naslika bolju sliku za planet. Ona, takođe, znalcima daje priliku da ulažu u remek djelo – a to nije glupost! Svaki originalni Pigcasso lično je potpisan vrhom nosa. Sva ograničena izdanja prodaju se s potvrdom o autentičnosti. Sva zarada ide za dobrobit ‘Farm Sanctuary SA’, za poticanje saosjećanja prema domaćim životinjama”, navodi se na sajtu, prenosi “24sata.hr”.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button