Politika

Poslanici nastavljaju rad: Rasprava o fiskalnim kasama

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena danas raspravom o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona i fiskalnim kasama.

Loading...

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je sinoć, obrazlažući ovo zakonsko rješenje, da će njegovo usvajanje dovesti do suzbijanja sive ekonomije i rast prihoda od poreza na dohodak. 

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama produžava se rok na koji se može izreći mjera zabrane obavljanja djelatnosti za prekršaj učinjen prilikom registrovanja prometa i izdavanja fiskalnih računa sa dosadašnjih 15 na 30 dana, a u slučaju ponovljenog prekršaja ta mjera iznosi 60 dana. 

Za pravna lica koja prekrše ovaj zakon predviđene su kazne od 10.000 do 20.000 KM. 

Na dnevnom redu je specijalni izvještaj Ombudsmana za ljudska prava BiH o stanju u oblasti migracija u BiH. 

Biće razmatrana i informacija o obavezama koje za BiH i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja EU sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2018. godine, te o ostvarenim rezultatima i približavanju propisa Republike srpske propisima Evropske unije. 

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!