Politika

Željka Cvijanović na Evropskom samitu regija i gradova

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović danas će, u nastavku posjete Bukureštu, učestvovati na 8. Evropskom samitu regija i gradova.

Loading...

Očekuje se da će dvodnevni samit, koji počinje danas, okupiti više od hiljadu političara i stručnjaka iz različitih oblasti iz cijele Evrope, koji će raspravljati o budućnosti EU, kao i o ulozi lokalnih i regionalnih vlasti u procesu donošenja odluka. 

Cvijanovićeva se juče u Bukureštu sastala sa predsjednikom Komiteta regija Evropske unije Karl-Hajncom Lambercom i zatražila od tog komiteta podršku u procesu evropskih integracija Srpske i BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske. 

Ona je izrazila opredijeljenost institucija Srpske evropskom putu, uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma i ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH, te naglasila da se sva pitanja u vezi sa procesom evropskih integracija moraju rješavati uz poštovanje principa i pravila usaglašenog sistema koordinacije. 

Cvijanovićeva je sa Lambercom razgovarala o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, te o mogućim programima i aktivnostima Komiteta regija EU u kontekstu pridruživanja BiH Evropskoj uniji.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!