Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Moguć nailazak na poledicu u višim predjelima

BANJALUKA – Saobraćaj se putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a u ranim jutarnjim časovima zbog niske temperature moguć je nailazak na poledicu u višim planinskim predjelima i preko prevoja.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, dok iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske vozačima savjetuju opreznu i sporiju vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

U toku je postavljanje inteligentnih transportnih sistema (ITS) na autoputu Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju. Planirano je da radovi traju do kraja godine.

Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatnih stanica u Čatrnji, saobraćaj se odvija dvosmjerno.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar” Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, pa vozače iz AMS upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog radova na sanaciji odrona, na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraća se jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac saobraća se jednom trakom zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani.

Zbog radova, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, a saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene saobraća se usporeno zbog sanacije klizišta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog sanacije klizišta izmijenjen je režim saobraćaja na dionici regionalnog puta Mitrovići-granica Republike Srpske /Prisika/.

Na dionici regionalnog puta Obudovac-Lončari najavljene su izmjene u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje pješačke staze.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod “NIS petrol” pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača od ponoći do 7.00 i od 16.00 do ponoći na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i autobuse klase M3, a zbog radova na sanaciji klizišta.

Ova zabrana ne odnosi se na autobuse “Drinatransa” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj brdo.

U toku je republička saobraćajno-preventivna kampanja “Osvjetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom”, u okviru koje je do kraja marta u više gradova i opština najavljen niz aktivnosti, uključujući i podjelu žutih rotacionih svjetala, svjetloodbojnih “3M” traka za bolje uočavanje traktora i drugih preventivnih materijala.​

Na području FBiH danas počinju sanacioni radovi na magistralnom putu Šamac-Domaljevac, zbog čega će vozila na mjestu izvođenja radova saobraćati usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk, saobraća se naizmjenično jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Tokom dana zbog pojačanog prometa vozila može doći do dužih zadržavanja na ovoj dionici.

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno zbog rekonstrukcije mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila teža od sedam tona ukupne mase.

Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima jutros nisu evidentirana duža zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je, zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button