Društvo

Posljednji oproštaj od Davida (VIDEO/FOTO)

Po drugi put roditelji i prijatelji, osjetili su tugu i bol, sahranivši danas Davida Dragičevića, od milja Đakca, čije je tijelo ekshumirano ranije ove sedmice sa groblja u Banjoj Luci.

Davor Dragičević i Suzana Radanović posljednji put su poljubili sanduk sa tijelom ubijenog sina, Davida Dragičevića.

Loading...

Dirljiva scena uoči sahrane u Viner Nojštatu izazvala je suze okupljenih, koji su došli da odaju počast mladiću, čije je tijelo ekshumirano prije 3 dana u Banjaluci.

Sahrani je prisustvovao i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

David Dragičević je nestao 18. marta 2018. u Banjaluci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkve u Vrbas.

Sahrani u predgrađu Beča, u austrijskom gradiću Wiener Neustadt prisustvovali su porodica, prijatelji, članovi grupe “Pravda za Davida”, a među njima je bio i Muriz Memić, otac stradalog Dženana iz Sarajeva, takođe, čije okolnosti smrti nisu rasvijetljene.

Prije sahrane, oko 250 osoba okupilo se ispred groblja uzvikujući “Pravda za Davida i Dženana”. Nosili su slike s Davidovim likom, svijeće i ikone uz poruke da traže istinu i pravdu.

Davidov otac, otišao je iz Banje Luke, skoro prije tri mjeseca, a danas, malo prije sahrane je kazao: “Ne znam kako ću ovo preživjeti, puno mi je teže danas nego kad sam ga prvi put sahranjivao”.

Ne misli se on vraćati u Banja Luku, kako je rekao, boravi u Beču i tu će ostati u narednom periodu.

– Ovdje smo formirali pokret i odavde nastavljam borbu, dok će u BiH za to biti zadužen advokat Ifet Feraget. Meni nema povratka nazad u Banja Luku, rekao je Dragičević.

Opet je danas ponovio kako su mu dijete ubile institucije RS-a, MUP, tužilaštvo i predsjednik.

– Konačnu odluku i presudu ću imati lično ja Davor Dragičević, kao i brat Muriz Memić za svoje dijete. Oprostiti se od njega danas ne mogu. Halalilti svoje dijete od 21 godinu u onom sanduku i kosti njegove, državo, neću nikome i nikada. Kasno ćete shvatiti koliko su moje riječi ozbiljne, ali to je vaš problem. Nadam se da će moje dijete barem ovdje naći spokoj, mir neće ni on ni ja dok god ubice šetaju Banjomlukom, RS-om i BiH, rekao je Dragičević okupljenima.

Vidno potresen je istaknuo da su mu ubili dijete, porodicu, dom, svijeću, slavu i prezime.

– Za mene ne postoji ništa više, samo pravda za moje ubijeno dijete. Sve je već rečeno, a učinjeno nije ništa. Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša, nadam se da ćeš danas pronaći svoj spokoj, kazao je Dragičević.

Izvor
srpskainfoslobodanvaskovic.blogspot.com
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!