Hronika

Sedmomjesečna djevojčica koja je preminula nije bila vakcinisana

Sedmomjesečna djevojčica oboljela od morbila, sa teškim plućnim komplikacijama, juče je umrla na Klinici za pedijatriju KCUS, saopšteno je iz ovog kliničkog centra.

Loading...

“Mala pacijentica bila je hospitalizovana na Pedijatrijskoj klinici KCUS tri sedmice, od čega je dvije sedmice bila na respiratoru, gdje joj je pružena intenzivna njega. Djevojčica nije bila vakcinisana. Morbili su vakcinalno preventivna bolest i žalosno je da u današnje vrijeme postoji veliki broj nevakcinisane djece”, saopšteno je iz KCUS-a.

Navode da je u KCUS-u trenutno hospitalizovano 12 pacijenata na Klinici za infektivne bolesti, te još jedno dijete na Pedijatrijskoj klinici KCUS, koje ima teške plućne komplikacije i koje je na respiratoru. 

“Svakoga dana na Kliniku za infektivne bolesti KCUS javi se više od 10 novih pacijenata sa morbilima, što je sasvim siguran znak o pojavi epidemije. Vrlo je moguće da će epidemija u narednim danima imati intenzivniju sliku”, saopštili su iz KCUS-a.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!