Sport

“Mi smo Borac, nema odustajanja”

​Ovo je godina Borca, poručuju iz tabora banjalučkih “osica”, koje se vrijedno spremaju za nastavak rukometne sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, u kojoj je jedini cilj osvajanje titule i povratak u premijerligaško društvo.

Loading...

Rukometašice Borca već su spremne za proljetni dio sezone (počinje 23. marta), u koji će ući kao drugoplasirana ekipa sa bodom zaostatka u odnosu na ekipu Doboju. Ipak, u redovima višestrukih prvakinja BiH i jednom od najuspješnijih bh. kolektiva razmišljaju samo o jednom, povratku u Premijer ligu BiH.

“Napadamo Premijer ligu,  radujemo se drugoj polusezoni i vjerujemo da je naše prvo mjesto. Daćemo svoj maksimum, jer naš grad i ljudi koji nas podržavaju to zaslužuju”, kaže za “Nezavisne” jedna od uzdanica Banjalučanki Aleksandra Peričević.

Igračica koja se vratila u Borac prošle godine ističe da je ekipa u pogonu od polovine januara, a sve u cilju da se što bolje spreme za nastavak prvenstva.

“Na nama je velika odgovornost, vratiti Borac tamo gdje pripada. S druge strane, treba da budemo ponosne jer smo baš mi te ‘osice’ koje polako, ali mogu reći sigurno vraćamo Borcu staru slavu. Vratila sam se sa namjerom da vratimo Borac u Premijer ligu. Igrala sam nekoliko sezona u Premijer ligi, lijep je osjećaj, pa zašto ne igrati opet”, ističe 23-godišnja Banjalučanka.

Kaže da neće biti lako, konkurente će imati u ekipama Doboja i Knežopoljke, ali je mišljanja da u ovom trenutku Borac ima najkvalitetniju ekipu u ligi.

“Mi smo Borac, nema odustajanja i predaje. Borbeno ulazimo u svaku utakmicu. Atmosfera u klubu je odlična. Uklopile smo se, nove djevojke  Dajana Ignjatović, Vanja Mišić i povratnica Božana Ćutković su sjajno prihvaćene i težimo sve ka zajedničkom cilju”, kaže Peričevićeva. Popularne “osice” do sada su odigrale sedam kontrolnih utakmica, a prošlog vikenda bile su domaćin Osmomartovskog turnira, na kojem su zauzele drugo mjesto.

“Na ovom turniru su se vidjele naša sloga i ljubav. Nismo osvojile turnir, ali vidjele smo na čemu treba još da poradimo i na šta treba da obratimo pažnju. Voljele bismo da naš grad bude ponosan na nas, a mi ćemo se potruditi da građane dovedemo u što većem broju u naš ‘hram sporta’ Borik”, zaključila je simpatična i ambiciozna Aleksandra Peričević.

Nakon prvog dijela sezone i osam odigranih kola u Prvoj ligi RS, vodeća je ekipa Doboja sa 19 bodova, Borac je drugi sa 18, koliko ima i trećeplasirana Knežopoljka.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!