Politika

Šešelj: Nasilju se mora stati na kraj

BEOGRAD – Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj osudio je sinoćni upad dijela demonstranata u RTS kao i današnji pokušaj da uđu u zgradu Predsjedništva i rekao da se nasilju mora stati na kraj.

“Ono što se sinoć desilo u zgradi državne televizije i ovo što se danas dešava pred zgradom Predsedništva Srbije pokazuje da je cilj američkih i engleskih obaveštajnih službi da se bitno oslabi diplomatska pozicija Srbije u eventualnim daljim pregovorima sa odmetnutim kosovskim albancima i njihovim tutorima”, kaže Šešelj za TV Pink.

Poručio je da se nasilju mora stati na kraj, da se nasilje ne može tolerisati.

“Kad sam video onu motornu testeru, ono se nikada nije desilo, opasnije je od svakog pištolja kad se unese u masu i ne sme se preko toga preći”, rekao je Šešelj.

Kaže da treba sve učiniti da se raskrinka politička i ideološka platforma ovih dešavanja, a za sve one za koje ima dokaza da su primjenjivali nasilje i njihove kolovođe, mora se, ističe, povesti krivični postupak.

Povodom nastojanja da oni koji su se okupili ispred Predsjedništva blokiraju ulaze u zgradu kaže da znajući te ljude ne vjeruje da su dovoljno hrabri i jaki da idu na realizaciju takvog cilja.

“Ali moguće je da među njima ima nekih nepoznatih, nekih stranih…”, rekao je Šešelj.

Šešelj kaže da se nada da policija ima dovoljno snaga da spreči ulazak u zgradu Predsedništva.

“Ko uđe u zgradu Predsedništva treba da dobije po nosu, da mu to više nikada u životu ne padne na pamet”, smatra Šešelj.

On kaže da je cilj da se napravi haos kako bi se izazvala “intervencija spolja” ili da se nametnu strani posrednici koji bi prinudili vlasti da pregovara sa “ovim pučistima na ravnoj nozi”.

“To ne bi smelo da dođe u obzir, a u svakom slučaju postoji mogućnost zakazivanja sednice Narodne skupštine. Oni nemaju legitimitet nizašta”, rekao je Šešelj.

On je poručio da policija mora da ima dovoljno snage da se obezbijedi Predsjedništvo, a ukoliko nije, kako kaže, dovoljna inntervencihja policije, “ako ne može policija, mora vojska, ali red se mora zavesti”.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!