Hronika

Za pet godina 943 uhapšenih zbog droge

BANJALUKA – U posljednjih pet godina na području Policijske uprave Banjaluka postignuti su značajni rezultati pri suzbijanju opojnih droga i oduzeto je oko 58 kg marihuane, 2.517 stabljika indijske konoplje, oko 1,6 kg amfetamina, oko 1.205 kg heriona i više komada drugih sintetičkih droga.

Loading...

“Preventivnim i represivnim aktivnostima u periodu 2014-2018. evidentirana su 743 slučaja zloupotrebe opojnih droga u vezi s čim su uhapšena 943 lica i izvršena 453 pretresa”, potvrđeno je “Nezavisnim” iz PU Banjaluka.

U nekoliko velikih policijskih akcija, među kojima su najznačajnije “Petrićevac”, “Piramida”, “Avatar”, “Arsenal”, “Ekspert”, “Kamel”, “Lava”, “Target” “Hed” “Rosulje”, “Džoker”, PU Banjaluka je samostalno, ali i u saradnji sa drugim organizacionim jedinicama MUP-a RS oduzela znatno velike količine različitih vrsta opojnih droga.

Osim droga, na području ove policijske uprave u posljednjih pet godina znatno je smanjen broj krađa vozila, a u prva dva mjeseca ove godine nije ni bilo evidentiranih krivičnih djela u vezi s krađom automobila.

“Evidentno je konstantno smanjenje ove problematike, što se ogleda i kroz statističke pokazatelje. U 2014. godini evidentirano je 57 slučajeva u kojima je predmet izvršenja krivičnog djela bilo motorno vozilo. U 2015. ih je bilo 47, u 2016. godini 27, u 2017. godini 23 i u 2018. godini evidentirana su 22 slučaja”, navode iz PU Banjaluka.

Kako navode, vlasnici često i zaboravljaju gdje su se parkirali,  ali desi se i da ostave ključ u bravi ili ostave nepropisno parkirana vozila bez nadzora duži period, što pogoduje izvršenju krivičnog djela. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!