Politika

“DA LI SE NEKO ŠALI” Opoziciju zanima ko će PLATITI KAŠNJENJE projekata u gradu

foto Siniša Pašalić / RAS Srbija

Banjaluka se gradi, ali da li se na kraju i sagradi, upitala je danas banjalučka opozicija, upozoravajući na silne infrastrukturne projekte u gradu koji kasne mjesecima.

Šta je sa gradnjom Zelenog mosta, dogradnjom osnovne škole na Starčevici, „rupom“ u centru grada, postavili su pitanje nadležnima odbornici opozicije u Skupštini grada, Mirna Savić-Banjac, Saša Lazić i Jovo Savanović, koji su održali konferecniju za medije zajedno sa narodnim poslanikom Draškom Stanivukovićem.

– Najavljuju 30 metara biciklističke staze na istočnom tranzitu, pa da li se neko šali sa nama, to je malo i za malog puža – sarkastično kaže Stanivuković i „javno osuđuje što premijer, ministar, gradonačelnik i direktor puteva otvaraju jedan kružni tok“.

– Nama je kružni tok postala jedina senzacija. To je slika i prilika cijele Srpske, samo se vrtimo u krug – naglašava on.

Kasnila je izgradnja kružnog toka na Rebrovcu, Istočnog tranzita, ko će građanima namiriti svu tu štetu, pita opozicija.

– Za Zeleni most su prvo rekli da će biti završen krajem prošle godine, pa u aprilu, a sada nisu sigurni ni za taj datum. Kolike penale izvođač treba da plati za toliko kašnjenje? Računa li ikao koliki su troškovi građana, koliku štetu trpi Gradski most zbog prevelikog opterećenja. Planom javnih nabavki predviđeno je još 200.000 KM za radove, zašto, da li je to možda nagrada izvođaču Nije u redu da s eovako ophodimo prema novcu građana Banjaluke – govori Savić-Banjac.

Lazić je ovom prilikom podsjetio i na događaje u gradu uoči Nove godine.

– Znaju govoriti kako su građani odgovorni za nekakvu milionsku štetu jer nisu održani prednovogodišnji koncerti. Grad je isključivi krivac za neodržavanje tih koncerata, oni su organizatori i bili su dužni da ih obezbijede – zaključio je on.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Višak zaposlenih

Stanivuković tvrdi i da u Gradskoj upravi ima 150 zaposlenih viška i da je to na godišnjem nivou preko dva miliona maraka troškova.

– Za vrijeme mandata to je oko 10 miliona maraka. Zna li gradonačelnik da se od tog novca može napraviti tri, četiri škole koje nedostaju. Nismo za otpuštanja, samo da pitamo šta je sa investitorima Švajcarcima, koje su najavili u Banjaluci prije dvije godine, gdje je ijedno industrijsko postrojenje ili zona u gradu. Gdje je realni sektor, da li imaju viziju da rješavaju suštinske probleme, da stvaraju nove investicije, radna mjesta, nove industrijske zone gdje će biti premješten višak radnika iz javnog sektora – ističe on.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!