Politika

Adam Šukalo na vanrednoj press konferenciji: Biću spreman za Dragana Lukača

Adam Šukalo, nezavisni narodni poslanik, rekao je da će napustiti Narodnu skupštinu RS i više se u nju neće vraćati, rekao je on na press konferenciji koju je upravo sazvao.

Kako je objasnio, razlog za napuštanje su verbalne i fizičke prijetnje ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača prema njemu, a koje su se desile tokom prvog dana nastavka zasjedanja i rasprave o smrti Davida Dragičevića.

– MUP poslije toga više nema nikakav legitimitet a Lukač je na najbrutalniji način unizio instituciju, rekao je Šukalo, i dodao da Lukačeve prijetnje prema njemu traju mjesecima.

Loading...

Šukalo je rekao da će se vratiti u Skupštinu samo kada bude glasanje o Izvještaju Anketnog odbora. Nedeljku Čubriloviću, predsjedniku parlamenta, zamjerio je što mu je oduzeo pravu na repliku, dok je Čubrilović odgovorio da je sistem registrovao da je repliku iskoristio. Rekao je da je MUP iskorišten za prikrivanje ubistva Davida Dragičevića i da više ne želi da sjedi u skupštini s ljudima koji to tolerišu.

– Ako se meni i mojoj porodici nešto desi, posebno nakon okončanja mandata poslanika u NSRS odgovoran za to će biti ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, izjavio je danas Adam Šukalo, narodni poslanik , na vanrednoj konferenciji za novinare u holu Narodne skupštine.

On tvrdi da mu je nakon sinoćnjeg verbalnog sukoba u sali NS RS Lukač prijetio u skupštinskom holu, te da je htio da se fizički obračuna s njim.

– Skandal u NSRS: Ministar Dragan Lukač sa govornice zvao poslanika Adama Šukala da se fiziči obračunaju (VIDEO)

– Uz 10 članova obezbjeđenja Lukač se zaletio da me udari. Nastavio je sa prijetnjama da će me se sresti na ulici i to posebno kada okončam poslanički mandat. Tražio sam da razgovaramo u četiri oka kako bih smirio situaciju i nakon tog razgovora shvatio da Lukač nije za ovu, nego da neka druga institucija treba da rješava problem koji ima. On je opasan po okolinu i institucije – rekao je Šukalo na konferenciji za novinare.

Šukalo je rekao i da zbog opstrukcija iz vladajućeg bloka u NSRS u vezi sa usvajanjem izvještaja Anketnog odbora u slučaju stradanja Davida Dragičevića ne želi više da učestvuje u radu NSRS. On je dodao je i da su svu opstrukciju oko nesprovođenja istrage u slučaju smrti Davida Dragičevića “vodili Dragan Lukač i Milorad Dodik”. 

Ne plašim ga se

Nakon konferencije, Adam Šukalo je za GlasBanjaluke, na pitanje da li se plaši revanša od strane ministra Lukača ili od strane njegovih pristalica, odgovorio:

– Ja se gospodina Lukača uopšte ne plašim. S obzirom da mi je sinoć, na kraju rasprave, rekao da me čeka poslije isteka mandata i da ćemo se sresti u 4 oka u gradu, jasno mi je da je to prijetnja. Ako se bilo šta desi mojoj porodici ili meni, direktno će biti odgovoran Dragan Lukač. Iz tog razloga, ja mogu samo da kažem da ću, nakon isteka mandata, biti spreman za Dragana Lukača.

Upitan da li se plaši za sopstvenu sigurnost ili sigurnost svoje porodice, Šukalo kaže:

– Ja nikada se neću spustiti na taj nivo da zloupotrebljavam svoju porodicu ili tuđe porodice. Ovdje sam, u Narodnoj skupštini, da štitim interese građana Republike Srpske. U ovom trenutku to znači da treba da pomognem u rasvjetljavanju zločina, ubistva Davida Dragičevića. S obzirom da sam potpuno svjestan činjenice da institucije Republike Srpske, odnosno vrh MUP-a, na čelu sa Draganom Lukačom učestvuje u opstrukciji potencijalne istrage i vrši pritisak i na nadležno tužilaštvo da do istrage ne dođe, ja sam se na taj način i sukobio sa gospodinom Lukačem. Iz tog razloga, nastaviću da štitim svaku porodicu u Republici Srpskoj, bez obzira šta radio u budućnosti. Ne plašim se za sebe ali se plašim za svoju porodicu.

(NN/srpskainfo/GlasBanjaluke)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!