Politika

Čubrilović: Umjesto pomirenja, Haški sud produbio razdor između naroda

Presudom prvom predsjedniku Republike Srpske, Haški tribunal je samo potvrdio svoju istinsku prirodu i u potpunosti je podredio pravo politici, dokazavši da je sve ove godine bio pristrasno u službi ostvarivanja političkih ciljeva, rekao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedjeljko Čubrilović.

Naglašava da je ovom presudom potvrđeno uvjerenje naroda Republike Srpske da je Haški tribunal pristrasan, selektivan i da je osnovan sa ciljem da Srbe i njihove lidere proglasi isključivim krivcima za građanski rat u Bosni i Hercegovini.

Loading...

– Haški tribunal je kroz svoju praksu izmislio kategorije “komandna odgovornost” i “udruženi zločinački poduhvat” koje su, gotovo ekskluzivno rezervisane samo za srpske oficire i političke predstavnike, pri čemu je nekima čak presuđeno i za verbalni delikt, bez obzira što srpski politički lideri nisu počinili ratne zločine za koje su osuđeni – navodi Čubrilović.

Dodaje da je jasno da Haški sud nije doprinio pomirenju u BiH, zbog čega je navodno i bio osnovan.

– Šta više, produbio je razdor između naroda na ovim prostorima, stavljajući se u zaštitu jedne strane, a oslobađajući počinioce dokumentovanih zločina počinjenih nad srpskim civilima, kao što su npr. zločini muslimanskih snaga počinjeni u Kravicama, Sasama i Zalazju – navodi Čubrilović.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!