Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Čubrilović: Umjesto pomirenja, Haški sud produbio razdor između naroda

Presudom prvom predsjedniku Republike Srpske, Haški tribunal je samo potvrdio svoju istinsku prirodu i u potpunosti je podredio pravo politici, dokazavši da je sve ove godine bio pristrasno u službi ostvarivanja političkih ciljeva, rekao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedjeljko Čubrilović.

Naglašava da je ovom presudom potvrđeno uvjerenje naroda Republike Srpske da je Haški tribunal pristrasan, selektivan i da je osnovan sa ciljem da Srbe i njihove lidere proglasi isključivim krivcima za građanski rat u Bosni i Hercegovini.

– Haški tribunal je kroz svoju praksu izmislio kategorije “komandna odgovornost” i “udruženi zločinački poduhvat” koje su, gotovo ekskluzivno rezervisane samo za srpske oficire i političke predstavnike, pri čemu je nekima čak presuđeno i za verbalni delikt, bez obzira što srpski politički lideri nisu počinili ratne zločine za koje su osuđeni – navodi Čubrilović.

Dodaje da je jasno da Haški sud nije doprinio pomirenju u BiH, zbog čega je navodno i bio osnovan.

– Šta više, produbio je razdor između naroda na ovim prostorima, stavljajući se u zaštitu jedne strane, a oslobađajući počinioce dokumentovanih zločina počinjenih nad srpskim civilima, kao što su npr. zločini muslimanskih snaga počinjeni u Kravicama, Sasama i Zalazju – navodi Čubrilović.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button