Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Magazin

Novi bizarni trendovi: Rezbare ušnu školjku i tetoviraju oči uz rizik da oslijepe

Mnogi ljudi prave modifikaciju dijelova svog tijela kao oblik samoizražavanja, da pokažu svoju pripadnost nekoj grupi ili jednostavno da vas šokiraju. Ti postupci uključuju tetovaže, pirsinge, vratne prstene i subdermalne implantate, postavljanje silikonskog dizajna ispod kože.

Ima onih koji razdvajaju jezik poput zmije, stavljaju rogove na čelo, čak i tetoviraju svoje oči, iako postoji rizik da oslijepe. 

Međutim, sada je trend modifikacije tijela dosegao novi nivo. Naime sada je u trendu, vjerovali ili ne, uklanjanje središnjeg dijela ušne školjke. 

Chai Maibert, vlasnik studija Calm Body Modification u Stockholmu, u Švedskoj, podijelio je fotografiju ovog postupka i napisao kako je čovjek koji ga je radio proputovao pola svijeta, tačnije iz Švedske do Australije, kako bi dobio ovu izmjenu.

Ovaj postupak vas ne čini gluvim. Istina je da može umanjiti vašu sposobnost da čujete iz kojeg smjera vam dolazi zvuk prve dvije sedmice, dok se um ne prilagodi vašim novim ušima”, rekao je Chai Maibert. 

Međutim, mnogim korisnicima ovaj bizarni trend nije se dopao, dok su neki žalili što je ova modifikacija nepovratna. Također, jedna žena je osporila Maibertove tvrdnje da ova modifikacija ne utiče na sluh, kazavši da su one u potpunosti netačne.
 Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button