Društvo

Ono što je govorio OBILO MU SE O GLAVU: Italijanski antivakser završio u bolnici zbog BOGINJA

Član italijanske krajnje desničarske partije Sjeverne Lige i jedan od glasnih protivnika vakcinacije Masimilijano Fedriga završio je u bolnici, i to baš zbog boginja.

Loading...

Fedriga je objavio da je četiri dana bio u bolnici pošto je prošle sedmice “zaradio” boginje.

– Dobro sam. Sad sam kod kuće i oporavljam se, svima se zahvaljujem – napisao je Fedriga na društvenim mrežama pošto je otpušten iz bolnice, prenosi britanski Indinpendent.

Fedriga je jedan od najglasnijih protivnika italijanskog zakona iz 2017. o obaveznoj vakcinaciji djece prije polaska u školu.

Podsjeća se da je Fedriga isticao da roditelje ne bi trebalo “prisiljavati” da vakcinišu djecu. On je priznao da su njegova djeca vakcinisana, a takođe je i porekao da je eksplicitno protiv vakcinacije. Ipak, tvrdio je da prisiljavanje roditelja da vakcinišu svoju djecu nije najbolji način u borbi protiv epidemije.

– Uvijek sam govorio da sam za vakcinu i da je za postizanje rezultata neophodno povjerenje roditelja, a ne nametanje. Kritičari su čak rekli da ću dobiti boginje od djece, a ne shvataju da su moja djeca vakcinisana, kao što sam rekao u mnogim intervjuima – rekao je Fedriga u jednom od ranijih intervjua.

Ovaj slučaj prokomentarisao je i poznati italijanski ljekar Roberto Burioni, koji je poželio Federigi brz oporavak, ali i iskoristio njegov slučaj da ukaže na važnost vakcinacije.

– Jedini način da izbjegnemo ovu tragediju jeste vakcinacija kako bismo spriječili cirkulaciju ovog opasnog virusa – napisao je Burionio na Fejsbuku.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!