Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Pavić: Tužan kraj suda koji nije sudio prema zakonu

PRIJEDOR – Drugostepena presuda prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću izrečena danas pred Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za krivične sudove u Hagu predstavlja tužan kraj ovog suda koji će ostati upamćen u međunarodnoj praksi da nije sudio po zakonu, smatra predsjednik DNS-a Marko Pavić.

“Međunarodni sud u Hagu, onako kako je počeo svoj rad, pod raznim političkim pritiscima, pretvorio se u politički sud, danas je i svoj rad zaključio kao politički sud koji nije sudio po pravu, pravdi i zakonima, nego po političkim, državnim i ne znam čijim nalozima sa strane”, rekao je Pavić Srni.

On je dodao da bi sud i njegove presude uvijek trebalo da dovedu do pomirenja ljudi.

“Ova presuda i presude koje je taj sud izricao, naročito Srbima, samo su još više udaljile narode u BiH jedne od drugih i ovo je još jedan udar na međunacionalne odnose u BiH”, rekao je Pavić.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je danas prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.

Drugostepena presuda izrečena je nakon što su razmotrene žalbe odbrane i tužilaštva na prvostepenu, kojom ga je 2016. godine Haški tribunal osudio na 40 godina zatvora.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button