Sport

Memišević: Opravdaćemo ulogu favorita

Protiv Jermenije smo favoriti, imamo kvalitetniji tim, bolje pojedince i ne bi trebalo da imamo problema, poručio je Samir Memišević, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Loading...

Fudbaler Groningena poziv u državni tim dobio je naknadno nakon što je zbog povrede sa prvobitnog spiska otpao Stjepan Lončar. Na pripreme u Sarajevo doputovao je ohrabren dobrim partijama u svom klubu i sa željom da svakodnevno na treninzima osigura mjesto među “zmajevima” i za budućnost.

“Veoma sam sretan i zahvalan selektoru što mi je pružio priliku. Izuzetno mi je drago što sam dio ovog tima i ponosan sam što ću ponovo obući najdraži dres. Svjestan sam da se svakog dana moramo dokazivati kako na terenu, tako i van njega. Mislim da sam svojim radom i igrama u klubu pokazao da se na mene može računati. Moja ekipa igra sve bolje i bolje, a zajedno s njom i ja. Trudiću se da ostanem na ovom nivou i ustalim se u nacionalnom timu”, poručio je Memišević.

Prvu utakmicu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine najbolji fudbaleri Bosne i Hercegovine igraju u subotu na stadionu “Grbavica” protiv Jermenije. Tri dana kasnije u Zenici će na “Bilinom polju” dočekati starog rivala Grčku.

“Protiv Jermenije smo favoriti. Od toga ne treba bježati. Bez obzira na to što i oni imaju svoje kvalitete i što se svaki protivnik mora maksimalno ozbiljno shvatiti, vjerujem da ćemo opravdati ulogu favorita. Naš tim je kvalitetniji, imamo bolje pojedince i ne bi trebalo da imamo problema”, kazao je Memišević i dodao:

“Sa Grčkom, već će biti teže. Predstoji nam borba na terenu, međutim ja sam optimista i za taj meč. Smatram da ćemo osvojiti maksimalan broj bodova iz oba susreta, što će nam dati snagu za nastavak kvalifikacija.”

Stoper Dinama iz Moskve Toni Šunjić bio je prvi izbor selektora BiH Roberta Prosinečkog u zadnjoj liniji u utakmicama UEFA Lige nacija. Sa Ervinom Zukanovićem odlično je odradio posao, pa su “zmajevi” primili samo jedan gol u četiri utakmice.

“Očekivanja su velika i u prve dvije utakmice kvalifikacija. Protiv Jermenije nemamo pravo na kiks, dok će protiv Grčke sigurno biti puno teže, poznajući njihov stil igre i mentalitet. Ipak, nadam se da ćemo u utorak naveče na kontu imati šest bodova.

Dobro zna odakle će prijetiti najveća opsanost iz protivničkog tabora.

“Jermenija je ekipa koja pokušava ugroziti gol protivnika iz kontri. Henrih Mkhitarjan nosi njihovu igru, dok kod Grka pažnju više treba obratiti na Kostasa Mitroglua. Odbrana ima zadatak da zaustavi napadače, ali krajnji rezultat ipak zavisi od igre cijele ekipe”, zaključio je Šunjić.

Fudbalska reprezentacija Grčke prije gostovanja u Zenici odigraće meč u Vaduzu sa Lihtenštajnom. Oba meča propustiće Petros Mantalos, veznjak AEK-a, koji se povrijedio na jednom od treninga. Selektor Angelos Anastasiadis naknadno je pozvao Dimitrisa Kolovetsisa, igrača Panatinaikosa. Zbog lakše povrede za meč sa BiH upitan je i Sokratis Papastatopulos, odbrambeni igrač Arsenala, koji će sigurno pauzirati protiv Lihtenštajna.

164,55 miliona evra vrijednost je fudbalske reprezentacije BiH prema ažuriranim podacima “Transfermarkta”
70 miliona evra je tržišna vrijednost Miralema Pjanića, slijedi Edin Džeko -23 miliona, Sead Kolašinac – 20 miliona, Edin Višća – 11 miliona evra
Danci dijele pravdu

Utakmicu između BiH i Jermenije sudiće Jakob Kehlet iz Danske, a asistiraće mu sunarodnjaci Lars Humelgard i Hein Sorensen. Tridesetosmogodišnjak je od 2011. godine FIFA arbitar, a dijelio je pravdu na tri kvalifikacijska susreta za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, te jedan meč UEFA Lige nacija između Crne Gore i Litvanije. U BiH bio je i 14. novembra 2013. godine kada je sudio utakmicu mladih selekcija BiH i Španije u Zenici. Danac je 3. marta sudio i sporni derbi grčkog šampionata između Panatinaikosa i PAOK-a.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!