Hronika

Cvetkoviću 12 godina zatvora

Sud BiH prvostepenom presudom osudio je Sašu Cvetkovića na 12 godina zatvora zbog silovanja i ubistava civila romske i bošnjačke nacionalnosti na području Srebrenice i Bratunca u ljeto 1992. godine.

Loading...

Sudsko vijeće osudilo je Cvetkovića zbog ubistava romskih civila Alage i Mejre Halilović u mjestu Kolonija kod Srebrenice, kao i za silovanje dvije osobe u junu 1992. godine u Bratuncu, prenosi Birn. 

Sudija Staniša Gluhajić rekao je da je Vijeće, prilikom odmjeravanja visine kazne, imalo u vidu sve okolnosti. 

“Olakšavajuće okolnosti su da je djelo počinio kao mlađi punoljetnik, da nije osuđivan i da je sada porodičan čovjek, dok su otežavajuće to što je krivično djelo počinio nad starijim i nemoćnim civilima, kao i da je jedna od silovanih u to vrijeme imala samo 16 godina”, rekao je Gluhajić. 

On je naveo da je presudom djelimično usvojen imovinsko-pravni zahtjev oštećene čiji su inicijali E.K, te je optuženom naloženo da joj isplati 15 hiljada maraka zbog pretprljene boli. 

Druga oštećena čiji su inicijali R.D. je presudom upućena na parnicu, jer se nije izjasnila o visini naknade. 

Cvetković, koji je u pritvoru, nije prisustvovao izricanju presude iz zdravstvenih razloga. 

Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe. 

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!