Politika

Novinar BN TV izašao iz bolnice (VIDEO)

Novinar BN televizije Vladimir Kovačević izašao je iz bolnice. Stabilnog je zdravstvenog stanja i upućen je na kućno liječenje i mirovanje. Urađeni su svi neophodni pregledi – težih posledica, na sreću, nema.

“Imam vertoglavice dok hodam, bitno je da nemam mučninu što bi ukazivalo na težu povredu mozga. Urađena su dva CT nalaza. Jedan je pokazao nagnječenje mozka, drugi je bio bolji, pokazao je da je to nagnječenje u povlačenju. Rađen je nalaz sluha koji je takođe uredan” – kaže Vladimir Kovačević.

U bolnici je proveo pet dana, a danas se po izlasku iz Univerzitetsko-kliničkog centra zahvalio ljekarima i medisinskim radnicima.

“Ružan je povod, ali da ne bude da uvijek kudimo zdravstvo, stvarno ljudi su mi maksimalnu pažnju pružili. Nemam riječi, iako, sam drektoru rekao da nećemo prestati da pratimo šta rade na UKC. Zahvalan sam ljudima na hirurgiji i ovdje na ORL gdje sam ležao”, rekao je Kovačević.

Dva maskirana muškarca pretukla su našeg kolegu u nedjelju, 26. avgusta, ispred ulaza u zgradu u kojoj stanuje u banjalučkom naselju Obilićevo. Iz Policijske uprave Banjaluka potvrdili su nam da su danas Okružnom javnom tužilašvu Banjaluka dostavili izvještaj.

“Policijski službenici nastavljaju sa intenzivnim preduzimanjem operativnih i istražnih radnji u vezi sa predmetnim krivičnim djelom.” – neveli su u pisanom odgovoru iu PU Banjaluka.

Iz Okružnog tužilaštva kažu da izvještaj još nisu dobili. Prije nekoliko dana napad su okavlifikovali kao pokušaj ubistva.

U međuvremenu, Suzana Rađen Todorić glavna i odgovorna urednica Informativnog programa RTV BN, Siniša Vukelić, urednik portala Capital i Dušica Stanojević novinarka novinske agencije FENA odbili su učešće u emisiji “Intervju sa predsjednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom” 1. septembra u programu RTRS-a. Tako će, kažu, biti sve dok ne budu ispunjeni osnovni uslovio za nesmetan i slobodan rad medija i novinara, odnosno:

  • Dok ne prestanu napadi na novinare i vrijeđanje novinara od strane nosilaca vlasti u RS
  • Dok se ne procesuiraju napadači i nalogodavci napada na Vladimira Kovačevića
  • Dok se ne uspostavi jednak tretman institucija i nosilaca vlasti prema svim medijskim kućama i novinarima
  • Dok se ne uspostavi zakonski okvir koji će garantovati sigurnost novinara i odgovornost za sve vrste napada na novinare.

Vladimir Kovačević je pretučen metalnim šipkama. Policija je do sada saslušala preko 20 lica, pronađena je i metalna šipka koja će poslužiti kao ključni dokaz. Međutim, napadači još nisu pronađeni. Šipka je proslijeđena Zavodu sa sudsku medicinu na vještačenje. Naši izvori kažu da bi analiza ključnog dokaza, namjerno ili ne, mogla da potraje.

Izvor
BN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!