Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Predsjedništvo BiH traži od Hrvatske da ne gradi odlagalište na Trgovskoj gori

Predsjedništvo BiH zatražilo je danas od Hrvatske da lokaciju Trgovska gora u hrvatskoj opštini Dvor, koja se nalazi u neposrednoj blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom, izuzume kao mjesto predviđeno za odlaganje i skladištenje radioaktivnog i nuklearnog otpada, te da na području svoje teritorije obezbijedi drugu adekvatnu lokaciju za te namjene, koja nije u blizini granice sa BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputiće pismo predsjednici i premijeru Hrvatske, u kome će ih obavijestiti o navedenom zahtjevu Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo je zadužilo Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatuda da, putem diplomatsko-konzularnih predstavništava, informiše zemlje članice EU i međunarodne organizacije koje se bave pitanjima zaštite životne sredine o navedenom pitanju i zahtjevu BiH.

Predsjedništvo će, u okviru svoje nadležnosti o ovom pitanju, insistirati na punoj zaštiti svih prava koja BiH pripadaju po pravilima i normama međunarodnog prava.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button