Društvo

Spreča poplavila 10 hektara poljoprivrednog zemljišta

TUZLA – Na području opštine Doboj Istok rijeka Spreča se izlila i poplavila 10 hektara poljoprivrednog zemljišta, saopšteno je danas iz tuzlanske Kantonalne uprave Civilne zaštite.

Vodostaj Spreče na mjernom mjestu Karanovac, kod Gračanice, jutros je 282 centimetra i u porastu je, dok se redovne mjere od poplava preduzimaju na 300 centimetara.

Loading...

Vodostaj na hidroakumulaciji Modrac u 7.00 časova iznosio je 198 centimetara i veći je za 21 centimetar nego juče. Tačka preliva na ovoh hidroakumulaciji je 200 metara.

U opštini Banovići proglašeno je stanje prirodne nesreće, javili su federalni mediji.

Pripadnici Civilne zaštite i tehnika su na terenu i rade na uspostavljanju putne komunikacije na regionalnom putu Banovići-Zavidovići, na kojoj je, zbog izlivanja veće količine vode, u prekidu saobraćaj.

Kantonalna uprava Civilne zaštite razmatrala je situaciju na području Tuzlanskog kantona i upoznala članove Kantonalnog štaba sa mjerama zaštite i spasavanja od poplava na ovom području.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!