Društvo

GRADSKA VLAST SE PREDOMISLILA U ovom prijedorskom naselju bašta ponovo SPREMNA ZA SIJANJE (FOTO)

Loading...

U prijedorskom naselju Pećani stanari i ove godine siju baštu iza zgrada koja se nalazi u blizini gradskog bazena. Gradska uprava je jesenas, ali i par mjeseci prije toga, upozoravala stanare da ne pripremaju više zemlju na Pećanima za sijanje i da se ta praksa ukida.

Međutim, očigledno se lokalna vlast predomislila jer je ovih dana zemlja uzorana i isfrezana, a neki stanari su već ponešto i posijali. Bašta na Pećanima bila je tema o kojoj su raspravljali i odbornici Skupštine grada Prijedor.

Odbornici su poručili da je lijepo da stanari zgrada obrađuju ovu zemlju, a ukoliko to nije moguće, da bi im trebalo omogućiti da siju na nekom drugom mjestu.

Sa druge strane, bilo je i onih koji su kritikovali što se u centru grada sije bašta i ironično poručili da bi trebalo i jednu kravu zavezati ispred Patrije. Praksa da se zelena povrsina na Pećanima uzore i posije nastala je u ratnim godinama i zadržala se do danas.

U međuvremenu, u blizini je izgrađen i bazen koji od ove bašte dijeli samo rijeka Puharska, a koja posluži stanarima za zalijevanje bašta. Odobrenje da dobiju dio zemlje na Pećanima na kojoj će sijati pretežno traže stariji mještani.

Njima ovo parče zemlje mnogo znači. Vjeruju da vlastitom proizvodnjom dobijaju zdravije poljoprivredne proizvode, te poručuju da na ovaj način život u zgradama postaje zanimljiviji jer imaju čime da se bave u slobodno vrijeme.

Oni koji ne siju, kažu da im bašte ispod prozora ne smetaju.

– Lijepo je vidjeti te uredne bašte kada izrasu biljke. Smatram da to niko ne bi održavao i da bi tu bilo samo smeće i rastinje da nema ovih bašta – zaključuje mještanka Pećana.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!