Magazin

Koji su najbolji prirodni lubrikanti za bolji seks?

Ako niste sigurni trebate li upotrijebiti određeni proizvod na svojim intimnim dijelovima, nemojte – dok ne razgovarate s ginekologom. Ali, ako želite isprobati prirodni lubrikant, neki ginekolozi smatraju da slobodno smijete koristiti ova dva vrhunska odabira!

Loading...

Kokosovo ulje

“Kokosovo ulje omiljeno je kod mnogo žena”, kaže dr Alyssa Dweck.

Nekim ženama to se sviđa jer ima dobar ukus i lijepo miriše. Takođe je prilično jednostavno za korištenje, s obzirom na to da je čvrsto na sobnoj temperaturi, a tekuće kada se ugrije u vagini.

“Samo imajte na umu”, savjetuje dr Jennifer Wider, “kokosovo ulje može razgraditi integritet kondoma od lateksa, pa je veća vjerovatnoća da će puknuti.”

Čista aloe vera

“Aloe vera je ‘dobar izbor’ za lubrikant, sve dok je riječ o 100 posto čistoj aloe veri”, kaže dr Wider dodajući da neke aloe vere sadrže vjaštačke sastojke koji mogu iritirati vaginu.

Također ju je sigurno koristiti s kondomima i obično je vrlo nježna na koži.

“Međutim, neki ljudi su osjetljivi na aloju, tako da ne šteti testiranje na maloj površini kože kako bi se vidjelo ima li kakve reakcije”, kaže dr Dweck.

(Ljepota&Zdravlje)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!