Politika

Neosnovana očekivanja da presuda Karadžiću ima bilo kakve veze sa opstankom Srpske

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da su potpuno neosnovana očekivanja da presuda Radovanu Karadžiću ima bilo kakve veze sa opstankom Republike Srpske.

Loading...

On je istakao da neće biti nikakvog ukidanja Srpske.

Vučić je, nakon obilaska radova na zgradi RTV-a, u izjavi novinarima, rekao da je stav po tom pitanju iznio još poslije prvostepene presude Karadžiću, i da ne vidi da se išta promijenilo po tom pitanju.

“Tri su poruke ključne, a prva je da Srbija mora da gleda u budućnost i sopstveni razvoj, mora da razmišlja kako sebe i svoju snagu da izgradi. Političke snage nema bez ekonomske”, rekao je Vučić.

Povodom reakcija iz regiona na presudu prvom predsjedniku RS koje su se ticale Srpske, a ne Karadžića, poručio je onima koji maštaju da presuda može da znači ukidanje RS, da je ona dejtonska i ustavna kategorija.

Vučić je istakao da kao predsjednik Srbije, koja je garant Dejtonskog sporazuma, može da poruči da neće biti nikakvog ukidanja RS.

“To je centralno i najvažnije pitanje“, kazao je on.

Treća stvar, kako je dodao, je pitanje kakav je Haški tribunal, dodajući da je o tome govorio već bezbroj puta.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!