Društvo

Srednjoškolci u akciji čišćenja grada pronašli dvije bombe

Prilikom uređenja Drvara koje je organizovala Omladinska organizacija „Drvar“ pod pokroviteljstvom opštine, srednjoškolci su danas u poslijepodnevnim satima naišli na dvije ručne bombe. 

Loading...

Jedna je pronađena u neposrednoj blizini Doma zdravlja dok je druga uočena u blizini Osnovne škole.

Tim „Mladi ekonomisti II-e“, su prilikom krčenja terena naletjeli na bombu na livadi iza Doma zdravlja, ali na sreću uočena je na vrijeme te nije bilo stradalih. Koordinator tima Snježana Bodroža kaže da su smjesta pozvali policiju čiji su pripadnici došli na lice mjesta.

“Pozvali smo policiju koja je izvršila uviđaj. Prostor gdje je bomba pronađena obilježen je žutom trakom, a sutra dolazi deminer. Osigurač iz bombe je bio izvučen, te su nam pripadnici PU Drvar kazali da smo je kojim slučajem dirnuli grabeći livadu, ona bi sigurno eksplodirala. Pronađena je još jedna bomba danas u blizini Osnovne škole, kaže Bodroža. Dodaje da se zbog sigurnosti građana treba obratiti više pažnje kada je u pitanju deminiranje jer je ostalo eksploziva iz prethodnog rata.”

Portparol MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak je kazao da je upoznat sa slučajem, potvrdio je da su bombe pronađene te da će uskoro biti više informacija.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!