Društvo

KRALI MESO OD STUDENTSKIH USTA Kamere snimile tri radnika kako iznose kese iz doma u Sarajevu

Kamere u Studentskom domu u Nedžarićima snimile su tri radnika Studentskog doma u Nedžarićima kako iz kuhinje iznose 85 kilograma mesa.

Loading...

To je za „Avaz“ potvrdio direktor Studentskog centra Tarik Curić kazavši da su odranije sumnjali da zaposleni otuđuju određenu robu te da su ih konačno uhvatili na djelu.

Pravnik „Studentskog centra KS“ Toni Vukadin kazao nam je da je njihov mesar koji vodi mesnicu u Domu u Nedžarićima prvi primijetio da nedostaje određena količina mesa.

– Nakon toga obavijestio je šefa portira koji je vratio videosnimak na kameri na kojem se vidi kako jedan radnik Studentskog doma iznosi kese iz kuhinje i da se u njegovoj blizini nalaze još dva radnika. Takođe se vidi da se te kese stavljaju u službeno vozilo Studentskog centra – rekao je Vukadin.

Odmah po saznanju, direktor Curić je pozvao policiju, koja je obavila uviđaj i sačinila zapisnik.

Disciplinski postupak

– Pokrenut je disciplinski postupak, a intervenisala je i policija. Predali smo im snimak s kamera. Pozvali smo te radnike na razgovor i do utorka trebaju se pismeno izjasniti. Nakon što dobijemo izvještaj komisije koja je provela tu proceduru, donijećemo odluku na koji način će biti sankcionirani, a jedna od kazni je i otkaz – rekao je Curić.

Ističe da je to organizovana grupa te da su, zahvaljujući kamerama koje su postavili, saznali o kojim radnicima se radi.

Sistem kontrole magacina

Curić je dodao da je u studentskim domovima uveden sistem kontrole magacina te da se tačno zna koliko je dobavljač unio mesa. Kazao je kako sada mogu pratiti svaki dio sirovine koji prolazi kroz Studentski centar, što prije nije bio slučaj.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!