Društvo

Milići: Pomoć porodicama nastradalih rudara

Kompanija Boksit iz Milića materijalno je pomogla porodice rudara Slaviše Žugića i Branislava Ostojića, koji su poginuli u podzemnoj jami rudnika Braćan, saopštila je danas Služba ove kompanije odnosa sa javnošću.

Porodici Žugić otpisane su obeveze u iznosu od 18.000 KM, koliko duguje za kupljeni stan od ove kompanije, dok je Poslovni centar u Zvorniku u radni odnos primio brata Branislava Ostojića.

Loading...

Nakon nesreće, kompanija je porodicama uručila po 5.000 KM, a Drina osiguranje, koja se nalazi u sastavu Boksita, po osnovu osiguranja, isplatila je po 10.000 KM.

Predsjednik kompanije Boksit, Rajko Dukić, obavijestio je na sastanku rudare koji rade u podzemnoj eksploataciji, da će, osim sprovođenja mjera koje treba da doprinesu većoj bezbjednosti na radu, dobiti povećanje plata.

Rudari će, osim povećanja plata koje su dobili od 1. januara, u visini od 20 odsto, dobiti povećanje od još 20 odsto od 1. maja.

Ovim povećanjima, plata rudara kopača i rukovaoca rudarskom mehanizacijom, za osmočasovno radno vrijeme, iznosiće približno 2.000 KM.

Rudari Slaviša Žugić iz Milića i Branislav Ostojić iz Zvornika poginuli su u petak, 22. marta, u rudniku boksita Braćan, koji se nalazi na području opštine Srebrenica, kada se na njih obrušila veća količina materijala iz krovnog dijela pripremnog hodnika.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!