Banjaluka

Vozači, poziv za strpljenje: Počela gradnja kružnog toka kod “Sirana”

BANJALUKA – Jedna od najfrekventijih raskrsnica u gradu, kod restorana “Sirano”, koja vodi prema Laušu i Paprikovcu, uskoro će biti transformisana u kružni tok, u okviru strateških planova za rasterećenje saobraćaja na svim važnijim čvorištima na području grada.

Loading...

Građevinci “Kozaraputeva”, kojim je povjerena izgradnja ove raskrsnice, danas su počeli sa izvođenjem radova, koji bi trebali biti završeni za tri mjeseca. Projekat, vrijedan 650.000 KM, finansiraju Putevi Republike Srpske, pošto se radi o magistralnom pravcu.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao gradilište, ocijenio je da se radi o jednom od najvažnijih projekata u oblasti saobraćajne infastrukture u okviru investicionog ciklusa “Banja Luka se gradi”, s obzirom na veliko opterećenje i gustu frekvenciju saobraćaja na ovoj raskrsnici.

“Vozače samo možemo pozvati da imaju strpljenje i razumjevanje zbog radova koji će se izvoditi naredna tri mjeseca. Za vrijeme radova, saobraćaj će se odvijati jednom trakom, a pozivam građane da koriste alternativne pravce kako bi se umanjile gužve”,  naglasio je Radojičić.

V.d. direktora Puteva RS Nenad Nešić naglasio je da, po ugovoru, izvođač dužan da radove okonča za 90 dana.

“Očekujemo da dobijemo novu savremenu raskrsnicu sa četiri kraka, čime ćemo povećati i protok saobraćaja i bezbjednost pješaka. Naša su očekivanja da će izvođač radova završiti posao i prije ugovorenog roka”,  kazao je Nešić.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!